04.09.2018 630

Okulumuza ismini veren, Bekir Sıtkı Özer, 1883 yılında Diyarbakır´ in Çüngüş ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası Belediye başkanı ve imam Mustafa Lütfü Beydir. İlköğrenimini Diyarbakır´ın Çüngüş ilçesinde, orta ve askeri öğrenimini İstanbul´ da tamamlamış.Balkan Harbi´ n de ve 1. Dünya Savaşında Suriye cephesinde savaşmıştır. Kocaeli´nde öğretmenlik yapan Şazimet Özer´le evlenmiş olup, Belediye encümen azalığı, il genel meclis üyeliği yapmış, ölünceye kadar da Türk Hava Kurumu Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Bekir Sıtkı Özer, 31 Ekim 1962 yılında vefat etmiştir. Mezarı İzmit Bağçeşme´ dedir. Ölümünden evvel ilköğretim müfettişi olan yeğeni Mustafa Lütfü Özer´ e taşınmaz malının bir kısmıyla hayır yapılmasını vasiyet etmiştir. Yeğeni, Şazimet Hanımın da onayını alarak 1985 yılında adının verileceği Bekir Sıtkı Özer İlkokulu´nu yaptırmaya başlamıştır. Okul beş derslikli olarak 1988 yılında bitirilerek Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiş olup; 1988-1989 Eğitim Öğretim yılında ilkokul olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1999 Depreminden sonra Japonlarca sekiz derslikli ek prefabrik bina yapıldıysa da öğrenci mevcudunun kalabalık olmasından dolay bina yetersiz kalınca 2008 yılında on sekiz derslikli yeni binanın ihalesi yapılmıştır,2009 -2010 eğitim öğretim yılında bitirilerek hizmete açılmıştır. Okulun bahçe ve binalarıyla birlikte toplam alanı 9300 m2´dir.Bunun yaklaşık 1400 m2 karesini binalar oluşturmaktadır. Binalar, A Blok (yeni bina) on altı , B Blok (eski bina ) beş ,C Blok (prefabrik) sekiz derslik olmak üzere toplam (31) otuz bir derslikten ve bahçe içinde üç ayrı binadan oluşmaktaydır.  12 Yıllık zorunlu eğitim kapsamında bağımsız İlkokul ve bağımsız ortaokul olarak bölünmüş olup A Blok (yeni bina) ilkokul, B Blok (eski bina ) ve C Blok (prefabrik) binalar ortaokul olarak ayrılmıştır.

2016 Yılında B Blok (eski bina) ve C Blok ( prefabrik bina) yıkılarak yerine yeni binamız ortaokul olarak yaptırılmış olup, 2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. döneminde  eğitim öğretime açılmıştır.